Nyhetsbrev

Nordiska Juristakademiens Nyhetsbrev

 

Anmälan för Skol-SM i Juridik 2015 är öppen!

Nu går det att anmäla din skola till Skol-SM i Juridik 2015. Anmälan till tävlingen stänger den 31 december. 10 skolor är redan anmälda, missa inte chansen att inspirera dina elever ytterligare i juridiken. Anmälan kan göras här.

Skolverket tipsar om hur läxorna kan bli bättre

Skolverket har publicerat en artikel om hur läxorna kan bli bättre. De förklarar att en läxa ska förberedas, förklaras och följas upp av läraren. Skolverket har nu sammanställt ett stödmaterial för lärare som ska skänka tips och stöd i arbetet med läxor. Läs hela artikeln här.

Konflikt mellan chef och anställd slutade i fängelse

En anställd och en produktionschef vid samma företag hade under en längre tid legat i konflikt. Chefen hade tidigare på grund av konflikten utfärdat en skriftlig varning till den anställde och den anställde hade också tillfälligt omplacerats. Chefen har nu dömts till fängelse i 1,5 år för grov misshandel efter att ha misshandlat den anställde med ett järnrör. Läs hela artikeln här.

Anställningsavtal – det viktigaste avtalet

För personer som är nya på jobbet och ivriga att komma igång är det viktigt att man granskar sitt anställningsavtal och har koll på sina rättigheter. Avtal24 har därför sammanställt en nyhet med information som kan vara bra att veta inför det nya jobbet. Läs hela artikeln här.