Nyhetsbrev

Nordiska Juristakademiens Nyhetsbrev

 

pic1 Nu har vi öppnat anmälningarna för höstens kursdagar!

Nu går det att anmäla sig till höstens kursdagar. Höstens teman är ”Avtalsrätt- Ogiltiga avtal” och ”Bostadsrättsföreningar och dess medlemmar”. Gå in och anmäl dig här.

————————————————————————————————————————————————–

tumb1 Webbaserad kurs för lärare

Skolverket har skapat en webbaserad kurs i bedömning och betygssättning för lärare. Vi på Nordiska Juristakademien tror att denna kurs skulle kunna vara intressant och givande för er lärare och vill därför tipsa om den. Läs hela artikeln om kursen här.

————————————————————————————————————————————————–


tumb3 
En juridikstuderandes funderingar kring att vara kvinna och jurist

Intressant debattartikel om Hannah Ströms funderingar kring framtida karriär utifrån att vara kvinna och jurist. Trots toppbetyg, många sidomeriter och utmärkta omdömen tror Hanna att karriären kommer att avstanna efter ett par år till förmån för någon annan. Läs mer om vem denna ”någon” är och flera andra intressanta funderingar. Läs hela artikeln här.

————————————————————————————————————————————————–

napoleon-blog-3 Äktenskapsförord viktigt redan 1796

Redan 1796 insåg ett av världshistoriens mest kända par hur viktigt det är med ett bra avtal innan man ingår äktenskap. Anmärkningsvärd: det var hon som tog initiativet och fick övertala honom…han kanske var för blyg eller trodde att deras passion skulle vara en tillräcklig garanti. Läs hela artikeln här.